Лого Ніко Трейдинг
Ласкаво просимо! | Реєстрація          
Рус   |   Укр
	
	
DUBAI KARTDROME 24 HOURS DRIVEN BY MINI
З гордістю представляємо
Logo Mobil

Підписка на новини

Підпишись на розсилку і регулярно отримуй свіжі новини!

Підписатись
Посилання
Бюлетені безпеки
Бюлетені тех. даних
Mobil ServSM Lubricant Analysis
 
DUBAI KARTDROME 24 HOURS DRIVEN BY MINI
26.01.2016

DUBAI KARTDROME 24 HOURS DRIVEN BY MINI

Компанія «НІКО Трейдінг» виступила партнером команди «INGUL-kart», найкращої спортивної картингової команди України, на DUBAI KARTDROME 24 HOURS DRIVEN BY MINI, престижному міжнародному чемпіонаті з картингу серед аматорських команд.

DUBAI KARTDROME 24 HOURS DRIVEN BY MINI - це заключний 4-й етап Дубайського марафон-чемпіонату 2015 р. з картингу, який відбувся 11 грудня 2015 р.

Традиційно, 4-й етап - 24-годинний (після 3-х 12-годинних протягом року) є завершальним і найпрестижнішим не тільки в близькосхідному регіоні, а й для Європи (а також останнім часом все частіше - Азії та Америки) , звідки приїжджають добра половина команд-учасниць.

У нинішньому сезоні наплив бажаючих був настільки масовим, що ліміт кількості можливих учасників був вичерпаний вже за 2 місяці до початку змагання.

По прильоту в Дубай команда відразу ж попрямувала на картодром, де для неї було зарезервовано час для першого тренування. Завдання 1-го часу тренувань - вивчити трасу і почати шукати оптимальний ритм. І Макс Геронімус, лідер команди, який бував тут ще в 2011 р, цей ритм відчув буквально відразу ж - 1"10"'400 - всього в парі десятих від поточного кращого часу дня. Також непогано відразу ж поїхали Геннадій Борщ і Віктор Кобеляцький.

Наступний день - нарада і аналіз телеметрії. Порівнюється швидкість і обороти двигуна кращого кола лідера і кращих кіл інших учасників. Виявляються їх відносно слабкі місця - конкретні повороти, в яких потрібно їхати швидше і / або по трохи іншій траєкторії, точки та інтенсивність гальмування. Звичайно ж, на екрані комп'ютера все виглядає зрозуміло і легко, але на практиці перебудувати себе, свій стиль пілотажу виходить ой як нелегко або принаймні не так швидко, як хочеться. Увечері - чергові тренувальні сесії, які в цілому підтверджують прогрес за виявленими слабкими областями.

Хоча організатори і декларують рівний рівень картів, все-таки навіть "нормальний" і природний розкид швидкості може становити 0"'300 - 0"'500. Тобто з урахуванням дуже високої щільності рівня команд, навіть природний розкид картов може привести до різниці в підсумкових результатів до 10 позицій, що вже говорити про форсмажорних ситуаціях, коли у карта виявляються які-небудь додаткові неполадки.

Наступний день - уже день безпосередньо гонки. З 9-30 по 10-30 - практика, в якій всі пілоти команди проїжджають по кілька кіл, щоб звикнути до нової машини і особливо гумі, яка досить сильно відрізняється від "тренувальної". Після цього починається вже найважливіше - 15-хвилинна кваліфікація, де визначаються місця команд на стартовій решітці. Конкуренція тут виявилася настільки щільною, що навіть час менше секунди !!! від лідера не гарантувало місця у двадцятці (шоу Formula 1 тут взагалі не йде в порівняння, хіба що більш конкурентні серії начебто DTM, NASCAR, IndyCar і спортивний картинг).

На першому колі гонки після старту в стилі «Ле-Ман», незважаючи на те, що відразу ж були відіграні кілька позицій, карт стартувавшого Геннадія Борща розгорнув під час необдуманої атаки пілот однієї з китайських команд-аутсайдерів, після чого довелося пробиватися наверх з останньою позиції. Також не сприяли оптимістичним очікуванням помилка при дотриманні мінімального часу піт-стопа всього на 0"'300 (з передбачених регламентом 3-х хвилин), а також 2 штрафу поспіль за зрізання траси. Але команда зібралася і більше значних помилок до кінця гонки не допускала. В цілому можна сказати, що під час гонки команді загалом не вистачало швидкості. Причинами були як відставання 3-х відносно повільних з 6 пілотів команди, так і, можливо, деяке відставання по швидкості самої машини під №23.

У результаті INGUL-kart фінішував на 25 місці в 23-х колах (із 1137) або в 2% від переможця. У порівнянні зі стартом відіграні 3 позиції у команд, які помилялися більше за нас. Щільність на фініші (що підтвердило найвищу конкуренцію - в середньому позиція відповідала відставання у колах) виявилася найбільшою принаймні за останні 5 років.

Фотографії із заходу доступні в фотогалереї.

Про компанію Продукція Новини Для бізнесу Де купити Довідкова Мультимедіа Контакти
Карта сайту
Група Компаній Група Компаній "НІКО"

oil@niko.ua

г. Киев
13-й километр Бориспольского шоссе
Мегаполис НИКО
+38 044 205-33-35
Лого Mobil 1 Mobil Delvac Mobil SHC

Забыли свой пароль? Пожалуйста, введите свою почту и мы отправим вам ссылку для создания нового пароля.

Вход